image description

Aktiviteter

Navet är öppet för allmänheten på lördagar, söndagar och lov klockan 11-16.

Vi håller oss uppdaterade angående Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19. För allas trivsel och trygghet har vi reglerat antalet bokningsbara platser med hänsyn till rekommendationen om 10 kvm per person. Det finns gott om utrymme och goda möjligheter att tvätta händerna. Handsprit finns på disken i entrén. För att garantera din plats förboka entrébiljetten online.

Det vilar ett stort ansvar på var och en att inte sprida smittan vidare. Genom att vaccinera sig, hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid förkylningssymtom hjälps vi alla åt. Läs FHM senaste rekommendationer HÄR.

BOKA DITT BESÖK HÄR 

Välj datum, tid och antal biljetter. Vi erbjuder två starttider för ditt besök, välj kl 11:00 eller 13:00. Oavsett vilken starttid du väljer kan du stanna hela dagen. Starttiderna är hålltider, om du vill undvika kö när vi öppnar går det utmärkt att komma lite senare. Ett besök tar ca tre timmar. Du ser enkelt hur många platser det finns kvar vid varje tillfälle. När du gjort dina val och fyllt i dina kontaktuppgifter får du en mejlbekräftelse. Betalning sker på plats med kort, swish eller kontanter. 

Priser: 110 kr vuxen / 100 kr pensionär / 80 kr barn (4-18 år). Liten grupp 2 vuxna + 2 barn = 320 kr. 

------------------------------- 

Navet science center i Borås - ett äventyr i två våningar för upptäcktsresande och äventyrare i alla åldrar. En plats där du själv deltar och prövar dig fram bland experiment och utställningar – kanske är det så Navet, ett av Sveriges fantastiska science center, bäst förklaras.

Röra, känna, lära
På Navet använder du alla sinnen. Hela Navets idé är att du som besökare inte ska ha händerna i fickorna, utan ha dem i beredskap. I två våningar med olika avdelningar samsas utställningar och experiment med upplevelser i en spännande miljö. För dig som är nyfiken och vill veta hur saker och ting hänger ihop har Navet en hel värld att upptäcka. Här hittar du matematikens gåtor i matematikavdelningen Bagdad, du kan experimentera i vattenavdelningen, testa dina sinnen och lära dig mer om kroppen i människoavdelningen. Skapa i Tesset, bygg med meccano, lär dig mer om hållbara val.

Nya Biologiska balkongen
I juni invigdes utställningen Biologiska balkongen på Navet. Utställningen består av 200 fågelarter. Det finns totalt över 400 uppstoppade fåglar att se. Fåglarna har flyttats flera gånger innan de landade på Navet, vi har ärvt dem från det tidigare Biologiska museet vid Bäckängsgymnasiet i Borås. I Biologiska balkongen som är en del av Navets permanenta utställningar kan man lära sig om fåglar på olika sätt genom olika interaktiva stationer med filmer, texter och utmaningar.    

Astronomiavdelning
I Astronoma kan du förundras över vår plats i universum och det storslagna sammanhang och mångfald vi alla är en del av. Ta reda på var byggstenarna i din kropp kommer ifrån och hur man kan veta vilka grundämnen som finns i stjärnorna. Lär dig mer om den elektromagnetiska strålningen och experimentera med ljus.

Navet för alla
I våra interaktiva utställningar och med vår spännande pedagogik får du kunskaper och förhoppningsvis intresse för naturvetenskap, teknik, matematik och hållbar utveckling. Navet science center ligger mellan Knalleland och centrum i det kvarter som kallas Simonsland – där även Textile Fashion center med Textilmuseet ligger.  

Ni hittar oss på Skaraborgsvägen 1A i Borås  www.navet.com Tel. 033 - 41 00 09, info@navet.com